En meget ung Mowgli
Jeg kan faktisk ikke helt huske hvor gammel han er på disse billeder, men det foresvæver mig at han var 8 uger. Billederne fik jeg tilsendt, fordi han er født i Stouby udenfor Vejle.
Mange kender hans historie, men her kommer den kort igen.
Hans mor, og formentligt mormor, havde slået sig ned i værkstedet hos katteelskende mennesker og her født henholdsvis 4 og 5 killinger med 3 ugers mellemrum. Mowgli er fra det sidste kuld. De beholdte 2 killinger selv og skulle jo så af med de resterende 7 stk.
Jeg havde set billederne af Mowgli og hans bror Rufus, og de er lige katte efter mit hjerte. Jeg falder gang på gang for de almindelige stribere. Andre katte er smukke og dejlige, men tabby'erne har en speciel plads i mit hjerte.
Pengene var lidt små, så at kunne tage til Vejle fra Måløv lige udenfor KBH, var på det tidspunkt ikke en overvejelse jeg gjorde.
Alligevel spøgte han meget i mit sind, for jeg var på jagt efter en ny kat. Oliwer, var død fra Johan året før, alt for tidligt og Lante var trods alt for ung til Johan, så Lante manglede en legekammerat. Jeg havde kun haft en kat som en evt. mulighed, men desværre var det en hunkat og det ville jeg ikke byde Sofie, min gamle hunkat.
Pludseligt kom beskeden fra Vejle at kattene ville kunne bringes til Sjælland, så så situationen ganske meget bedre ud. Straks røg der en mail afsted og jeg reserverede Mowgli.
Den beslutning har jeg selvfølgeligt aldrig fortrudt. Han bliver 5 år til Maj og han bliver bare dejligere for hver dag der går.
Her blev han lejlighedskat, men da han jo er født udenfor havde han jo haft lidt med udelivet at gøre.
Mowgli
Mowgli
Kan det overhovedet undre at jeg faldt pladask for ham da disse billeder dumpede ind i mailboksen?!


Tiden er gået og vi er for flere år siden flyttet fra Måløv til en lille by i Odsherred. Her har Mowgli og bror Lante fået have adgang, hvilket de naturligvis elsker.
Det kan være svært at tage biller af en kælen og nysgerrig kat, som dette billede måske antyder:Og så sidder jeg lige og opdager at han bliver 9 år i morgen. Som tiden dog flyver afsted.


Tilbage til forsiden